Varkensrooster met geintegreerde HDPE-kunststofplaat

Bij dit varkensrooster wordt de kunststofplaat geïntegreerd in het rooster, zonder hoogteverschil. Dit verhoogd de levensduur van het rooster, verder is het uitermate geschikt rondom de voederbakken als extra bescherming tegen zuur uit voederresten. De kunststofplaat is verkijgbaar met variabele spleetbreedtes en is toepasbaar bij elk model varkensrooster. Dit type rooster kan ook voor deel renovering worden toegepast.

  • Verhoogde levensduur van het betonrooster
  • Variabele spleetbreedtes mogelijk
  • Voor ieder model rooster toepasbaar
varkensrooster met geintegreerde hdpe-kunststofplaat

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

Varkensrooster met kunststofplaat

Beton voert de boventoon in de (vloer)opbouw van moderne varkensstallen. Met dank aan de vele voordelen van beton. Dit materiaal is zeer stootvast en heeft een groot draagvermogen. Bovendien kan het oppervlak van een betonnen vloerrooster zo worden bewerkt dat die ook de juiste loopeigenschappen krijgt. Zoals de stroefheid die nodig is om te voorkomen dat de varkens uitglijden. En om niet nog meer voordelen te noemen: beton is goed schoon te houden en dus hygiënisch en daarnaast ook nog eens brandveilig.

Of u er nu met een bedrijfsvoeringsbril of een dierenwelzijnsbril naar kijkt: vooralsnog is er geen gelijkwaardig alternatief voor betonnen varkensroosters als basis voor uw varkensstal. Desondanks slaagt Oostbeton er altijd weer in om waarde toe te voegen aan de prefab betonelementen die wij voor uw varkenstallen en andere toepassingen op uw boerderij kunnen leveren. Het heeft op zich al een grote meerwaarde dat u met onze prefab vloerroosters de (uit)loopruimte van uw veestallen flexibel kunt indelen, uitbreiden en vervangen. Met onze roosters stelt u uw eigen roostervloer op maat samen. U kunt die vloer later op elk gewenst moment eenvoudig demonteren om op een andere plek weer neer te leggen. Bijvoorbeeld omdat u uw veestal gaat uitbreiden of verplaatsen. Maar ons productaanbod gaat steeds een stap verder. U kunt nu ook varkensroosters met een geïntegreerde kunststofplaat bij Oostbeton bestellen.

Betonnen vloerroosters met HDPE-kunststofplaat

Een betonnen varkensrooster met geïntegreerde kunststofplaat is extra duurzaam. HDPE is een hard soort polyetheen dat stug, ondoorzichtig en waterafstotend is. Dit materiaal biedt extra bescherming tegen zuur en voederresten rondom de voederbakken van de varkens. Oostbeton levert deze kunststofplaten in variabele spleetbreedtes en in combinatie met elk model varkensrooster. De kunststofplaat wordt zonder hoogteverschil in het betonnen vloerrooster geïntegreerd.

Wat is HDPE en wat zijn de voordelen van dit materiaal?

HDPE staat voor High Density Polyetheen (Hoge Dichtheid Polyetheen). Evenals andere plastics is HDPE gemaakt van aardolie. Driekwart van al het Polyetheen dat wereldwijd wordt gefabriceerd is Low Density Polyetheen (LDPE). Door de hogere dichtheid is HDPE een harder materiaal dan LDPE.

HDPE bestaat uit koolstof en waterstof en is een veilig materiaal dat uitstekend recyclebaar is. Het kan namelijk worden omgesmolten. Bij een eventuele verbranding van HDPE komen er geen schadelijke stoffen vrij.

Als de harde variant van Polyetheen heeft HDPE een aantal eigenschappen die het uitstekend geschikt maakt als toplaag van varkensroosters. Met dank aan zijn hardheid en slijtvastheid is HDPE het beton onder de kunststoffen. Dit materiaal is ook resistent tegen zonlicht (UV-straling).
Dat is een voordeel wanneer u vloerroosters buiten uw stal gebruikt, bijvoorbeeld als uitloop naar buiten. U kunt vloerroosters met een HDPE kunststofplaat het hele jaar door buiten op uw erf laten liggen. HDPE is vochtafstotend en kan tegen grote temperatuurschommelingen. Het is bestand tegen temperaturen tussen -30°C en
80°C.

HDPE is ook uitstekend bestand tegen de inwerking van chemicaliën. Allerlei zure en bijtende stoffen laten geen sporen na op varkensroosters die van een HDPE-toplaag zijn voorzien. Omdat de kunststofplaat zonder hoogteverschil op het rooster wordt aangebracht, zullen uw varkens er niet over struikelen. Kunststofplaten van HDPE zijn met dank aan hun hardheid en ongevoeligheid voor vocht en chemicaliën ook goed schoon te houden. Door betonnen varkensroosters te laten voorzien van een HDPE kunststofplaat, draagt u niet alleen bij aan de duurzaamheid, maar ook aan de hygiëne van uw varkensstal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen varkensroosters met een geïntegreerde HDPE kunststofplaat? Of over andere toepassingen van betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!