Boxdekken en boxafscheidingswanden

Hoe comfortabeler en schoner uw koeien er in uw loopstal bij liggen, hoe meer melk ze geven. Dit verklaart de populariteit van de diepstrooiselligbox. Maar het onderhoud van deze ligbox kost veel tijd, zaagsel en stro. Met een prefab boxdek van Oostbeton wordt het inrichten en onderhouden van uw ligboxen een stuk onderhoudsvriendelijker. Het boxdek creëert een verhoging voorin de ligbox waarop de koe mooi droog en schoon ligt, terwijl haar achterwerk in het stro rust. U hoeft op die manier minder strooisel bij te vullen en er komt ook minder stro in de mest terecht. Ook kunt u uw ligboxenstal met behulp van de prefab boxdekken van Oostbeton flexibel en overzichtelijk indelen

boxdekken en boxafscheidingswanden

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

Een prefab boxdek voor loopstallen met meer rendement

Wilt u meer rendement uit uw loopstal halen? Overweeg uw ligboxen dan te voorzien van een prefab boxdek van Oostbeton. U hoeft uw ligboxen dan niet langer volledig diep in te strooien. Omdat u minder strooistel gebruikt, komt er per saldo minder zaagsel en gehakseld stro (of een andere strooiselsoort) in de mest terecht. En daarmee bespaart u weer op de kosten van de mestverwerking.

Met een boxdek kunt u de ligboxen in uw loopstal deels blijven inrichten met een diepstrooiselbed of een gewoon ligbed. Voetbreedte, voethoogte en lengte van de boxdekken zijn variabel en worden door Oostbeton op maat geleverd. De uit één stuk gestorte boxdekken van Oostbeton zijn standaard voorzien van een opstaande vellingrand en hebben een wanddikte van 150 mm. Ze zorgen voor een goed overzicht in uw loopstal.

Voordelen van een prefab boxdek

Een prefab boxdek van Oostbeton biedt uw loopstal en uw koeien de volgende voordelen:

 • een droge, schone en stabiele ondergrond voor de voorpoten en knieën van de koe
 • een kleiner en beter te onderhouden ligbed of diepstrooiselbed in uw ligboxen
 • schonere ligboxen
 • minder strooisel in de mest
 • meer overzicht in de loopstal

Het combineren van een boxdek vóór met een diepstrooiselbed achter blijft het overwegen waard. Vooral uw melkvee zal er blij mee zijn, want het dikke zachte strooiselbed zorgt ervoor dat uw koeien:

 • minder vaak dikke hakken oplopen
 • hun klauwen in goede conditie houden
 • minder kans op mastitis lopen en
 • meer melk geven

Het prefab boxdek van Oostbeton zorgt er ook voor dat uw koeien gemakkelijker kunnen opstaan. Door de vaste betonnen ondergrond van het boxdek kunnen er tijdens het liggen immers geen kuilen onder hun poten ontstaan.

Om het sta- en ligcomfort voor de koeien in uw ligbox te verbeteren, kunt u een prefab boxdek van Oostbeton combineren met rubberen matten. Dit voorkomt dat de koe op een harde ondergrond komt te staan of liggen, zodra zij het strooisel naar achteren heeft getrapt. Combineert u uw boxdek voorin uw ligbox met een diepstrooiselbed achterin uw ligbox? In dat geval heeft u alleen voorin de ligbox rubberen matten nodig.

Prefab boxdekken in diverse combinaties

Oostbeton levert graag het maatwerk dat u nodig heeft en waarmee wij u zo goed mogelijk kunnen ontzorgen. Zo leveren wij onze prefab boxdekken in de volgende combinaties:

 • boxafscheidingswand met variabel diepstrooiselboxdek
 • boxafscheidingswand met variabel opstortdek
 • boxafscheidingswand met boxdek

Ook de maatvoering van de prefab boxdekken van Oostbeton is variabel. Zo kunt u de afgeronde opstaande rand van 380 mm waarmee de boxdek standaard is uitgerust in een andere afmeting krijgen. Die rand kunt u desgewenst laten voorzien van gaten voor de vochtafvoer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen boxdekken in uw stal? Of over andere toepassingen van betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!