Prefab betonelementen voor de rundveehouderij

Oostbeton-rundveehouderij-rundveeroosters

Rundveeroosters

Oostbeton-rundveehouderij-rundveeroosters-groene-vlag

Rundvee plus roosters

Oostbeton-rundveehouderij-rundvee-plaatrooster

Rundvee renovatieroosters

Oostbeton-rundveehouderij-rundveerooster-rubbermat

Rundveeroosters rubbermat

Oostbeton-rundveehouderij-rundveerooster-duorooster

Eenling en duo roosters

Oostbeton-rundveehouderij-rundveeroosters-duo-vierling-rooster

Drieling en vierling rooster

Oostbeton-rundveehouderij-strorooster-gaten

Stroroosters met gaten

Oostbeton-rundveehouderij-strorooster-gaten

Stroroosters met sleuven

Oostbeton-rundveehouderij-rundveeroosters-berijdbare-roosters

Berijdbare roosters

Oostbeton-rundveehouderij-dicht-rundveerooster-ruitmotief

Dicht rooster ruitmotief

Oostbeton-rundveehouderij-rundveestal-onderslagbalken

Onderslagbalken

Oostbeton-rundveehouderij-opstort-element-veebelasting

Opstortelementen veebelasting

Oostbeton-rundveehouderij-opstort-element-veebelasting

Opstort voergang elementen

Oostbeton-rundveehouderij-tt-opstortelementen

TT Opstortelement veebelasting

Oostbeton-rundveehouderij-mestkelder-afdekplaten

Mestkelder afdekplaten

Oostbeton-rundveehouderij-boxdekken-boxafscheidingswanden

Boxdekken en wanden

Oostbeton-rundveehouderij-diepstrooisel-boxdekken-boxafscheidingswanden

Diepstrooisel boxdekken/wanden

Rundveeroosters

Zoekt u een geschikte roostervloer voor de stal van uw rundvee? Oostbeton heeft verschillende oplossingen voor iedere koeienstal. De roosters kunnen gebruikt worden om de stal voor de runderen op een efficiënte en prettige manier in te richten. De hoge kwaliteit van de rundvee roosters zorgt ervoor dat de dieren het lopen over de vloer op een fijne manier ervaren. Zo bent u verzekerd van gezonde runderen!

Verschillende afmetingen

De rundvee roosters van Oostbeton zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, zodat het altijd mogelijk is om deze roosters in uw stal te plaatsen. Als u interesse heeft in het aanschaffen van rundvee roosters, kunt u het beste even contact met ons opnemen. We kunnen u namelijk een vrijblijvend en uitgebreid advies geven over het kiezen van de juiste rundvee roosters voor uw stal. Zo weet u zeker dat u achteraf geen spijt krijgt van deze zinvolle investering. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan voor een rundvee rooster op maat, dan bent u binnenkort de trotse eigenaar van de perfecte stal voor uw runderen. Onze medewerkers zien er naar uit om u te helpen bij het uitzoeken van de perfecte oplossing!

Stalvloer

De stalvloer vormt letterlijk de bodem onder uw agrarische bedrijfsvoering. Hygiëne, mestafvoer, dierenwelzijn, emissiereductie, arbeidsveiligheid, efficiëntie….Al deze belangen komen letterlijk samen op uw stalvloer. En het is nog niet zo eenvoudig om die met elkaar te combineren. Want die combinatie kan zomaar gepaard gaan met onderling tegenstrijdige eisen. Een harde gladde vloer is gemakkelijk schoon te houden en dus goed voor de hygiëne, maar kan negatief uitpakken voor het bewegingscomfort van uw dieren.

Bij Oostbeton zien we uw stalvloer als een systeem waarvan de afzonderlijke elementen zoals roosters en boxdekken als puzzelstukjes in elkaar moeten passen. De puzzel als geheel moet bovendien optimaal op uw dieren zijn afgestemd. Het maakt nogal een verschil of u rundvee, kalveren, biggen of varkens houdt. Neem alleen al de stalroosters. De wet- en regelgeving stelt op de volgende gebieden eisen aan stalroosters:

  • diervriendelijkheid
  • mestdoorlatendheid
  • zelfreiniging en bevuiling
  • milieu
  • technische duurzaamheid

Op gebieden zoals bijvoorbeeld diervriendelijkheid, zelfreiniging en bevuiling verschillen de eisen per diersoort. En dan hebben we het hier alleen nog maar over de stalroosters, en nog niet over bijvoorbeeld de inrichting van de boxdekken.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u in het woud van regelgeving het overzicht kwijtraakt en soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Oostbeton u graag om een stalvloer samen te stellen die aan de wet- en regelgeving voldoet én het beste bij uw bedrijfsvoering past. Omdat wij onze stalvloeren aan de hand van prefab betonelementen opbouwen, kunnen wij het maatwerk leveren dat u nodig heeft. Wij beschikken over de puzzelstukjes om uw puzzel compleet te maken.

Voordelen van betonnen stalvloeren

Door uw stalvloer samen te stellen uit losse elementen, kunt u die vloer later gemakkelijker vervangen, verplaatsen of uitbreiden. U hoeft uw bestaande stalvloer dan niet weg te slopen, uit te breken of in stukken te zagen. U hoeft de losse elementen zoals roosters, onderslagbalken en boxwanden alleen maar te demonteren en daarna te vervangen of te verplaatsen.

Oostbeton levert prefab stalvloerelementen van hoogwaardig beton. De betonsoort waarvan die elementen zijn gemaakt, is bestand tegen de chemische en mechanische belasting die op uw stalvloer wordt uitgeoefend.

De chemische belasting van uw stalvloer bestaat uit:

  • de inwerking van vaste en vloeibare mest
  • gassen uit de mestkelder
  • zuren uit het voer
  • schoonmaakmiddelen op het roosteroppervlak.

De mechanische belasting van stalvloeren bestaat onder andere uit het gewicht van de dieren en de effecten van hoge drukreiniging. Maar denk ook aan de asbelasting van voertuigen zoals tractoren, voermachines en andere landbouwvoertuigen waarmee u in de stal moet kunnen rijden.

Een voordeel van betonnen stalvloerelementen is ook dat deze met dank aan hun harde en gladde oppervlak goed reinigbaar zijn.

Prefab betonnen stalvloerelementen

Oostbeton levert onder andere de volgende prefab betonnen stalvloerelementen:

Met behulp van deze en andere elementen kunnen we uw complete stalvloer opbouwen. Met als resultaat een mooie vlakke stalvloer met een groot draagvermogen. Maar ook een vloer die goed beloopbaar is voor uw vee, die bijdraagt aan de beperking van de emissie van ammoniak en andere mestgassen, die goed schoon te houden is en waarop u en uw personeel veilig en efficiënt kunnen werken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen vloerelementen voor uw stal? Of over andere toepassingen van betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!