Rundveeroosters

U heeft hart voor uw vee en biedt uw rundvee daarom graag een zo comfortabel mogelijke loopstal. Gaat u een nieuwe loopstal bouwen of uw bestaande rundveestal renoveren? Met de betonnen prefab rundveeroosters van Oostbeton legt u letterlijk en figuurlijk een goede basis. Uw koeien verdienen een vloer waarop ze voldoende grip hebben en die hun mest goed afvoert.

Onze gecertificeerde rundveeroosters voldoen aan alle eisen op het gebied van draagvermogen, brandwerendheid, mestdoorlatendheid, sterkte en draagvermogen. En we leveren ze zo vanuit onze fabriek bij u in de stal, in de maatvoering en de spleetbreedte die u nodig heeft. Zo krijgt uw rundvee een vloer op maat.

rundveeroosters

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

De voordelen van prefab betonnen rundveeroosters

Het produceren en ontwikkelen van prefab betonelementen van hoogwaardige kwaliteit is een vak apart. Maar Oostbeton voegt nog een specialisme toe aan deze vakkennis, namelijk het creëren van betonnen constructies voor de agrarische sector. Van afdekplaten voor de mestkelder tot boxdekken en van sleufsilo’s tot onderslagbalken: Beton is het ideale materiaal voor tal van opberg- en ondersteuningsconstructies. Voordelen van beton zijn:

  • beton is sterk
  • het draagvermogen van beton is hoog
  • de juiste stroefheid kan bij beton worden toegepast
  • dankzij de combinatie van bewapening heeft beton een hoge brandweerheid
  • beton is goed schoon te houden.

Deze voordelen zijn ook bij rundveeroosters heel belangrijk.

Rundveeroosters in diverse varianten

Oostbeton levert graag het maatwerk dat u nodig heeft en waarmee wij u zo goed mogelijk kunnen ontzorgen. Zo leveren wij rundvee plaatroosters met:

  • een aslast van 4 ton
  • een lengte van 2000 mm tot 4000 mm
  • een breedte van 1100 mm
  • een hoogte van 130 of 160 mm
  • een spleetbreedte van 30, 35 of 42 mm.

Zit de maatvoering die u nodig heeft er niet tussen? Geen probleem, dan kunnen wij de rundveeroosters ook in de (lengte)maat leveren die u nodig heeft.

Oostbeton is niet alleen flexibel in de maatvoering. Zo leveren wij o.a. ook renovatieroosters en plus roosters (met groene afdekkappen).

Rundvee renovatieroosters voor bestaande stallen

Een groot voordeel van prefab betonnen rundveeroosters is dat die ook in bestaande stallen eenvoudig kunnen worden ingepast. Het rundvee renovatierooster van Oostbeton is speciaal ontwikkeld voor bestaande stallen. Ze hebben een lengte en dikte die goed op uw bestaande ondervloer past. Desgewenst komen we uw bestaande roosters weghalen en door onze renovatieroosters vervangen. Ook komen wij altijd eerst bij u langs om de situatie te bekijken, zodat we het benodigde maatwerk kunnen leveren en daar in onze offerte rekening mee kunnen houden.

Rundvee Plus Rooster brengt de wei in uw stal

Wilt u een stukje weidecomfort in uw rundveestal creëren? Neem dan het Rundvee Plus Rooster van Oostbeton. Dit is een prefab betonnen rundveerooster waarop zachte bolle matten (kappen) zijn aangebracht. Uw koeien lopen hierdoor met meer grip en grotere stappen. Dit bevordert de voeropname.

De speciale kapconstructie zorgt ook voor een ammoniakreductie van 50% ten opzichte van de wettelijke norm. De matten zijn bovendien zelfdrogend, zodat bacteriën geen kans krijgen.

Het Rundvee Plus Rooster combineert de voordelen van een prefab betonnen rundveerooster met extra comfort en hygiëne. U klikt de kappen eenvoudig op de rundveeroosters. Dit kliksysteem maakt bevestigingsmateriaal overbodig. En ook zonder de kappen zijn de rundveeroosters zelf prima bruikbaar.

Oostbeton ontzorgt  graag. U kunt zich volledig op uw bedrijfsvoering richten terwijl wij de betonnen stalvloeren voor uw rundvee ontwikkelen en plaatsen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen rundveeroosters in uw stal? Of over andere toepassing van betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!