Stroroosters met gaten

Stroroosters met gleuven of gaten zijn ideale afdekplaten boven de mestkelder van uw loopstal. Ze zorgen ervoor dat het vocht snel uit het stro wordt afgevoerd, waardoor het stro mooi droog blijft. Met de prefab betonnen stroroosters van Oostbeton kunt u elke mestkelder op uw bedrijf op maat afdekken. Dat is niet alleen een mooie oplossing bij de bouw van een nieuwe stal, maar ook bij de renovatie of uitbreiding van uw bestaande stallen.

Onze gecertificeerde stroroosters voldoen aan alle eisen op het gebied van draagvermogen, brandwerendheid, mestdoorlatendheid, sterkte en draagvermogen. En we leveren ze zo vanuit onze fabriek bij u in de stal, in de afmetingen en met de sleufbreedte of gaten die u nodig heeft.

Extra gegevens:

 • 4 – 10 – 15 ton’s aslast
 • 160 mm hoog
 • 30 en 35 mm gaten
 • Renovatie maten mogelijk
stroroosters met gaten

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

De functie van prefab betonnen stroroosters

Stroroosters zijn functioneel op uw bedrijf wanneer u dieren houdt die mest en urine afscheiden en tegelijk graag op een bed van strooisel staan, lopen of liggen. Hun mest en urine moeten uiteindelijk in de mestkelder terechtkomen, maar het strooisel niet. Het afdekken van de mestkelder luistert daarom nauw. De gaten of sleuven in de afdekking moeten de urine en vloeibare mest doorlaten, maar dan wel met zo weinig mogelijk strooisel erin. Want het in een later stadium scheiden van mest en strooisel maakt de mestverwerking duurder.

Verschillende soorten stroroosters

Om het juiste strorooster te kiezen moet u weten welke belasting ze aan moeten kunnen en welk soort strooisel er bovenop komt. Houd dus rekening met het gewicht van de dieren en met het strooisel waar ze op lopen, staan of liggen. Qua draagvermogen levert Oostbeton drie soorten prefab betonnen stroroosters:

 • stroroosters met een aslast tot 4 ton
 • stroroosters met een aslast tot 10 ton
 • stroroosters met een aslast tot 15 ton

Gebruikt u fijnmazig strooisel in uw (loop)stal? Kies dan een strorooster met kleine gaten of sleuven. Zo kunt u bij Oostbeton kiezen uit stroroosters met een gat van 30 mm of 35 mm in doorsnee of met een sleuf van 20 mm tot 24 mm breedte.

De voordelen van prefab betonnen stroroosters

Het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige prefab betonelementen is een vak. Aan die vakkennis voegt Oostbeton nog een specialisme toe: betonnen constructies voor de agrarische sector. Van onderslagbalken tot sleufsilo’s en van boxdekken tot afdekplaten voor de mestkelder: voor tal van ondersteunings- en opbergconstructies in de veehouderij is beton het ideale materiaal.

Enkele voordelen van beton:

 • beton kan tegen een stootje
 • beton heeft veel draagvermogen
 • beton kan van de juiste stroefheid worden voorzien
 • beton heeft in combinatie met bewapening een hoge brandwerendheid
 • beton is relatief goed schoon te houden

Speciale uitvoeringen van stroroosters

Ons maatwerk in stroroosters betekent dat wij rekening houden met de verschillende plekken waar uw vee zich in uw stal op kan houden. Zo worden er aan roosters in een loopgang andere eisen gesteld dan aan roosters in een ligbox. Speciaal voor loopgangen leveren wij roosters met een ruitmotief. Dit motief zorgt ervoor dat koeien minder snel uitglijden. Ook kunt u berijdbare roosters bij ons bestellen. Dit zijn roosters waar u bijvoorbeeld met uw trekker of voermachine over heen kunt rijden. De draagkracht van de roosters is daarop berekend.

Oostbeton ontzorgt u graag. Terwijl wij ons bezighouden met de afwerking van uw stalvloer, kunt u zich volledig op uw bedrijfsvoering blijven richten. Wij produceren en leveren betonelementen voor een groot aantal agrarische toepassingen, zodat we u op nog veel meer gebieden kunnen ontzorgen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen stroroosters in uw stal? Of over andere toepassingen van betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!