Diepstrooisel boxdekken en boxafscheidingswanden

Speciaal voor het machinaal vullen van de boxen.

  • Variabele voetbreedte (er aan vast)
  • Randhoogte 340/380 mm
  • Uit één stuk gestort, met vellingrand
  • Tweezijdig gladde kistzijde
diepstrooisel boxdekken en boxafscheidingswanden

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

Boxwanden

In een veestal worden boxwanden gebruikt om de ligboxen onderling in te delen en van elkaar te scheiden. Hoewel ze onlosmakelijk bij een boxdek horen, zijn boxwanden bij Oostbeton afzonderlijk leverbaar. Zodat u uw ligboxen later desgewenst opnieuw of anders in kunt delen.

Met boxdekken en boxwanden richt u het liggedeelte van uw veestal in. Hoe uw koeien er in uw stal bij liggen, is niet om het even. Er is het nodige onderzoek gedaan naar de relatie tussen de ligpositie en de melkproductie van koeien. Uit dit onderzoek blijkt dat koeien meer melk geven, naarmate ze gemakkelijker kunnen liggen. Een comfortabele lighouding is dus zowel qua dierenwelzijn als bedrijfsvoering heel wenselijk. Door voor een boxdek te kiezen waarmee u het uw koeien gemakkelijk maakt, laat u het mes dus aan twee kanten snijden. U investeert hiermee zowel in diervriendelijkheid als in uw bedrijfsresultaat.

Met de prefab betonnen stalvloerelementen van Oostbeton kunt u een complete stalvloer inclusief boxdekken en boxwanden samenstellen. In het loopgedeelte van uw veestal komt de roostervloer en in het liggedeelte komen de boxdekken die u met behulp van de boxwanden naar eigen smaak indeelt. Wilt u uw stal later anders indelen, bijvoorbeeld in verband met een uitbreiding of een andere samenstelling van uw veestapel? Dan kunt u de losse roosters, boxdekken en boxwanden van beton relatief eenvoudig demonteren en verplaatsen. U hoeft niet te breken of zagen in het beton. Uw vloerelementen blijven onbeschadigd en prima herbruikbaar.

Het samenstellen en inrichten van een veestal is maatwerk. Dit maatwerk begint al bij de aanleg van uw stalvloer. Oostbeton adviseert u graag over een zo flexibel en duurzaam mogelijke indeling van uw stalvloer met een loop- en liggedeelte. Voor beide gedeelten van uw stal kunnen wij alle benodigde prefab betonelementen leveren.

Eisen aan boxdekken en boxwanden

Boxdekken zijn bedoeld om uw rundvee zo comfortabel en droog mogelijk in de stal te laten liggen. Een boxdek moet daarom zo zijn ontwerpen dat de urine naar de roostervloer van het loopgedeelte wegloopt. Daarnaast liggen uw koeien graag in een dikke laag stro. Dat is het principe van de zogenoemde diepstrooiselligbox.

Het nadeel van de diepstrooiselligbox was altijd het onderhoud. Met het bijvullen van het zaagsel en stro ging veel tijd gemoeid. De diepstrooiselligbox van Oostbeton is echter heel onderhoudsvriendelijk uitgevoerd. Aan de voorkant van het boxdek is een verhoging gemaakt. Op deze verhoging kan de koe mooi droog en schoon liggen, terwijl haar achterwerk in het stro rust. U hoeft op die manier minder strooisel bij te vullen en er komt ook minder stro in de mest terecht. U bespaart hiermee ook op de kosten van de mestverwerking.

Om de diepstrooiselligbox machinaal bij te kunnen vullen, springt de boxafscheidingswand 25 centimeter terug van de achterwand.

Voordelen van prefab boxdekken en boxwanden

De prefab betonnen boxdekken en boxwanden van Oostbeton kunnen in de door u gewenste maatvoering worden geleverd. Onze uit één stuk gestorte boxdekken van Oostbeton zijn standaard voorzien van een opstaande vellingrand en hebben een wanddikte van 150 mm. Ze zorgen voor een goed overzicht in uw loopstal.

Een prefab boxdek van Oostbeton biedt uw loopstal en uw koeien de volgende voordelen:

  • een droge, schone en stabiele ondergrond voor de voorpoten en knieën van de koe
  • een kleiner en beter te onderhouden ligbed in uw ligboxen
  • schonere ligboxen
  • minder strooisel in de mest
  • meer overzicht in de loopstal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen boxdekken en boxwanden in uw stal? Of over andere toepassingen van betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!