Onderslagbalken t.b.v. rundveestallen

De onderslagbalk is letterlijk een fundamenteel onderdeel van het assortiment prefab betonelementen van Oostbeton. Wanneer u uw veestal gaat renoveren of uitbreiden is het wel zo handig om de vloer gemakkelijk te kunnen vernieuwen of vergroten. Met de prefab betonnen roosters en andere vloerelementen van Oostbeton kan dit heel gemakkelijk. U kunt die elementen er relatief eenvoudig uithalen om ze er na bijvoorbeeld een schoonmaakbeurt, renovatie of uitbreiding weer in te leggen. Of u legt er in een andere schuur of stal een vloer mee. Maar vergeet niet om er voldoende onderslagbalken onder te leggen. Die geven uw vloer de benodigde stabiliteit, zodat uw vee er niet doorheen kan zakken.

onderslagbalk rundveestal

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

Wat is een onderslagbalk?

Een onderslagbalk is de bouwkundige benaming voor een balk die een andere balkenlaag ondersteunt. Denk hierbij aan een vloer die uit houten of betonnen balken bestaat. De balken van de vloer zelf zijn bijvoorbeeld in de horizontale richting gelegd en de ondersteuningsbalken lopen er in de omgekeerde (verticale) richting onderlangs. Dit kan bij een relatief klein vloeroppervlak heel goed maar één ondersteuningsbalk zijn. Omdat de ondersteuningsbalk zwaarder is uitgevoerd dan de vloerbalken die erop rusten en de ondersteuningsbalk alle vloerbalken samen draagt, geeft de ondersteuningsbalk relatief veel extra steun aan de vloerbalken. De vloerbalken zelf hoeven hierdoor minder zwaar uitgevoerd te worden.

In een veestal worden ondersteuningsbalken gebruikt om vloerelementen te ondersteunen zoals:

Daarbij wordt rekening gehouden met het gewicht van de dieren en de mest die de vloer moet kunnen dragen.

Prefab onderslagbalken van beton

Met de prefab betonnen onderslagbalken van Oostbeton kunt u de bestaande vloer van uw veestal snel extra ondersteuning bieden of uitbreiden. Dit met dank aan de verschillende lengtes waarin wij deze betonnen ondersteuningsbalken prefab leveren.

De onderslagbalken van Oostbeton hebben de volgende productspecificaties:
• belasting: 4 ton aslast en 15 ton aslast
• lengtes van 1000 mm t/m 6000 mm
• lengtes oplopend per 100 mm
• betonkwaliteit: C35/45
• milieuklasse XC4/XA3.

Voordelen van prefab onderslagbalken van beton

Prefab onderslagbalken kunt u altijd bijbestellen in de belastbaarheid en de lengtes die u nodig heeft. Met behulp van wat extra balken kunt u de bestaande vloer in uw veestal of schuur indien nodig sterker maken, zonder dat u de vloer zelf hoeft te vervangen. Ook kunt u door een combinatie van balken met prefab betonnen vloerelementen zoals roosters en afdekplaten uw bestaande vloer renoveren of uitbreiden.

Met behulp van de betonnen prefab vloerelementen van Oostbeton kunt u elke agrarische vloer op maat laten samenstellen. Omdat wij elk element in diverse varianten kunnen leveren (zoals in verschillende lengtes, diktes en diameters van gaten in roosters), hoeven wij u geen nee te verkopen.

Voor een efficiënte en comfortabele huisvesting van uw vee is een moderne prefab stalvloer onontbeerlijk. Oostbeton levert complete vloersystemen op maat. Alle onderdelen voor uw stalvloer stemmen wij nauwkeurig onderling op elkaar af. Denk hierbij aan roosterplaten, ventilatieroosters, boxdekken, afdekplaten en ondersteuningsbalken. Al onze prefab betonelementen zijn relatief eenvoudig te monteren, onderhouden en schoon te houden. Onze prefab vloersystemen dragen hierdoor bij aan een hygiënische bedrijfsvoering. En dat is belangrijk, omdat de eisen op dat gebied alleen maar toenemen. Hetzelfde geldt voor duurzaamheid. Onze vloersystemen zijn demontabel en daarom op een andere plek (in een nieuwe schuur of stal op uw terrein) opnieuw te gebruiken. Duurzamer kan niet!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen onderslagbalken onder uw stalvloer? Of over andere toepassingen van prefab betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!