Rundveeroosters met geintegreerde rubbermat

Bij dit rundveerooster wordt een gedeelte van het rooster in hoogte aangepast zodat het geschikt is om daar een rubbermat op aan te brengen zonder dat men een hoogteverschil heeft. In principe kan elk gewenste rubbermat worden toegepast. De spleetbreedtes (35 mm of 39 mm) worden geometrisch aangepast.

  • Rundveeroosters t.b.v. alle verkrijgbare rubbermatten
  • Hoogte 180 mm
  • Standaard met ontbraamde spleetkanten
  • Door gelijke hoogte minder risico van struikelen
  • Gemakkelijk schoon te houden
rundveeroosters met geintegreerde rubbermat

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

Rubber op roosters

In rundveestallen zijn betonnen vloerroosters bijna niet meer weg te denken. De voordelen van deze rundveeroosters zijn dan ook evident: beton kan tegen een stootje, heeft veel draagvermogen, kan van de juiste stroefheid worden voorzien, is brandveilig en relatief goed schoon te houden. Dus zowel vanuit de optiek van uw bedrijfsvoering als vanuit het oogpunt van dierenwelzijn zijn betonnen rundveeroosters nog steeds onvervangbaar. En wanneer u voor de prefab betonroosters van Oostbeton kiest, komt daar ook nog eens het voordeel van flexibiliteit bij: u kunt met deze roosterelementen uw eigen roostervloer op maat samenstellen en die vloer later ook weer eenvoudig demonteren of (gedeeltelijk) vervangen.

Maar wist u dat u de voordelen van betonnen rundveeroosters aanzienlijk kunt verbeteren door er een rubberen toplaag op aan te brengen? Het rubber zorgt ervoor dat de beloopbaarheid van de vloer voor uw vee verbetert, de vloer minder ammoniak uitstoot en gemakkelijker schoon te houden is. Een betonnen roostervloer met rubberen matten is dus nóg beter voor uw dieren, het milieu en uw bedrijfsvoering dan die betonnen vloer zelf al was. Speciaal voor veehouders die vooral voor hun vee het verschil willen maken. Bij Oostbeton kunt u rubbermatten bestellen die naadloos op uw bestaande prefab betonnen rundveeroosters passen.

Rubber verbetert het comfort en de gezondheid van uw vee

Een rubberen toplaag maakt een betonnen roostervloer minder hard en glad en dus beter beloopbaar voor uw vee. Uw koeien hebben met hun klauwen op rubber meer grip dan op beton. Ze lopen hierdoor gemakkelijker, met als resultaat dat ze ook actiever worden. En dat laatste draagt weer bij aan de gezondheid van de dieren. Uit onder andere Duits onderzoek blijkt dat de klauwen op een rubberen toplaag minder mechanische beschadigingen oplopen dan op beton. De koeien gedragen zich op het rubber natuurlijker en houden hun klauwen in een betere conditie.
Deze voordelen van een rubberen toplaag voor het comfort en de (klauw)gezondheid van rundvee gelden alleen wanneer het rubber voldoende zacht en dik is. Het rubber is dan veerkrachtig genoeg om de klauwen voldoende grip te geven. Bij een dunne toplaag van hard rubber zullen uw koeien in vergelijking met alleen beton nauwelijks meer comfort ervaren.

Rubber beperkt de ammoniakuitstoot van uw betonnen vloer

Mest hecht zich beter aan beton dan aan rubber. Daarom draagt een rubberen toplaag op uw betonvloer bij aan de ammoniakreductie op uw bedrijf. Op het rubber vindt er minder contact plaats tussen de mest en de urine en hierdoor vermindert de ammoniakemissie. Het effect hiervan hangt af van het type vloer, de uitvoering van het rubber en de werking van de mestschuif. Wanneer de mest bij het schuiven wordt uitgesmeerd over het rubber, komt er juist meer ammoniak vrij.

Met rubber kunt u uw stalvloer beter schoon houden

Door een rubberen toplaag op uw betonnen stalvloer toe te passen, hecht het mest van uw rundvee zich minder snel aan de vloer en blijft het vloeroppervlak schoner. U bent hierdoor minder tijd en energie kwijt aan het schoon houden van de vloer van uw rundveestal. Dit voordeel van rubberen matten op uw betonnen roostervloer komt dus zowel de hygiëne als de bedrijfsvoering ten goede.

Bij Oostbeton kunt u rundveeroosters met een geïntegreerde rubbermat bestellen. Bij dit type rundveerooster wordt een gedeelte van het rooster in hoogte aangepast, zodat de rubbermat die er bovenop komt geen hoogteverschil met de omliggende roosters creëert. Hiermee voorkomt u dat de dieren struikelen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van prefab betonnen rundveeroosters in uw stal en de rubbermatten waarmee die kunnen worden gecombineerd? Of over andere toepassingen van betonelementen op uw bedrijf? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!