Kalverrooster

U gunt uw kalveren vast een comfortabele huisvesting. Overweegt u om een nieuwe stal te laten bouwen of uw bestaande stal te renoveren? Of u nu voor nieuwbouw of voor renovatie kiest, in beide gevallen geeft u met kalverroosters van Oostbeton uw kalveren letterlijk en figuurlijk het fundament voor hun gezondheid en welzijn. Wanneer uw dieren het in de stal naar hun zin hebben, beleeft u als veehouder meer arbeidsvreugde. Uw kalveren verdienen een vloer waarop ze voldoende grip hebben en die hun mest goed afvoert.

 • Spleetbreedte 25, 30 of 35 mm
 • 500 mm breed
 • Belastbaar tot 400 kg diergewicht
 • Goed te combineren met rubbermatten
kalver rooster

Productblad downloaden

Van elk product hebben wij een apart PDF productblad beschikbaar. Hierin staat alle informatie + specificaties van het product.

Klik op de button om het productblad te downloaden.

Kalverrooster

De gecertificeerde kalverroosters van Oostbeton worden geproduceerd volgens de actuele normen en voorschriften. Deze prefab betonnen vloerelementen leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid, de hygiëne, de gezondheid en het welzijn van uw kalveren. Zo voldoen onze kalverroosters aan de eisen op het gebied van draagvermogen, brandwerendheid, mestdoorlatendheid en sterkte. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit en deugdelijkheid van uw stalvloer. En dat is maar goed ook, want uw vee en uw bedrijfsvoering vragen al voldoende van uw tijd en aandacht.

Wij distribueren onze prefab betonnen vloerelementen zoals kalverroosters via een uitgebreid dealernetwerk in Nederland en Duitsland. Oostbeton verzorgt de levering en plaatsing van uw bestelling.

De voordelen van prefab betonnen kalverroosters

Oostbeton is gespecialiseerd in de productie van prefab betonelementen voor de agrarische sector, zoals keerwanden, sleufsilowanden en stalroosters op maat. Onder de laatste categorie vallen onze rundveeroosters, varkensroosters, biggenroosters en kalverroosters.

Waarom passen onze betonnen constructies zo goed bij de agrarische sector? Om die vraag te kunnen beantwoorden, moeten we vooral op de specifieke voordelen van beton letten:

 • beton kan veel hebben, waardoor het een lange tijd meekan
 • beton heeft veel draagvermogen
 • beton heeft in combinatie met bewapening een hoge brandwerendheid
 • beton is relatief goed schoon te houden
 • beton kan van de juiste stroefheid worden voorzien.

Met het oog op de veiligheid, hygiëne en gezondheid van uw kalveren zijn vooral de laatste twee voordelen doorslaggevend. We zoomen nu even specifiek in op het laatstgenoemde voordeel: de juiste stroefheid. Een stalvloer moet voldoende stroef zijn om te voorkomen dat uw kalveren steeds uitglijden.
Wij kunnen het beton bovendien voorzien van een materiaal (zoals rubber) dat niet alleen de stroefheid vergroot, maar voor de kalveren ook nog eens zacht en warm aanvoelt. Deze kalverroosters met een rubberen toplaag (mat of strook) zijn beter voor de hielen en gewrichten van uw kalveren en voorkomen knieproblemen en kale plekken.

Wist u trouwens dat koeien meer melk produceren wanneer ze zich op een comfortabele stalvloer kunnen voortbewegen? Een investering in een hoogwaardige stalvloer met uitstekende loopeigenschappen voor uw vee verdient zich uiteindelijk zelf terug.

Kalverroosters in diverse varianten

Oostbeton voldoet graag aan uw professionele eisen en wensen als veehouder en levert daarom prefab betonnen stalvloeren op maat. Zo kunt u kiezen uit twee soorten kalverroosters:

 • normale kalverroosters
  De sleuven (spleten) voor de mestafvoer lopen in de lengterichting van het vloerelement.
 • kalverroosters met een dwarssleuf.
  De sleuven (spleten) lopen in de dwarsrichting van het vloerelement.

De specificaties van de normale kalverroosters zijn:

 • spleetbreedte van 25, 30 of 35 mm
 • 500 mm breed
 • belastbaar tot 400 kg diergewicht
 • goed te combineren met rubbermatten.

Onze kalverroosters met een dwarssleuf hebben de volgende specificaties:

 • spleetbreedte 25, 30 of 35 mm
 • 550 en 1100 mm breed
 • belastbaar tot 400 kg of 825 kg diergewicht
 • verschillende spleetbreedtes in één rooster mogelijk
 • goed te combineren met rubbermatten.

Wilt u kalverroosters met een andere breedte of hoger draagvermogen? Wij kunnen die dan op maat voor u leveren. Zie onze website voor de mogelijkheden.

Milieuvriendelijke kalverroosters

Betonnen klaverroosters zijn zelfreinigend, omdat de mest en urine via de gleuven in de roosters snel naar de gierkelder worden afgevoerd. Rubberen matten of stroken op de roosters zorgen ervoor dat de mest nog sneller de gierkelder in loopt. En hoe eerder de mest onder de roosters verdwijnt, hoe beter voor het milieu. Want mest dat op de roosters blijft liggen en daar uitdampt, geeft veel ammoniak in de stal af. Dus hoe minder mest er op de stalvloer blijft liggen, hoe minder ammoniak in de stal.

Ammoniak is om meerdere redenen slecht voor het milieu. Zo wordt ammoniak in de grond door bacteriën omgezet in salpeterzuur, met verzuring van de bodem als ongewenst resultaat. Ammoniak leidt ook tot vermesting en hiermee tot een toename van voedsel in het grondwater. En dat heeft weer als schadelijk gevolg dat de biodiversiteit afneemt.

Met kalverroosters van Oostbeton beperkt u de uitstoot van ammoniak in uw stal. Dat is op zich al een goede reden om uw stalvloer samen te stellen met onze prefab betonnen vloerroosters.

Wilt u weten welke kalverroosters het beste bij uw bedrijf passen? Neem contact op met Oostbeton voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!