Betonnen stalroosters

Wanneer u van uw dieren houdt, geeft u die graag een gezonde en comfortabele vloer. Een hygiënische en goed beloopbare vloer is daarnaast ook goed voor uw bedrijfsvoering. Uit onderzoek blijkt dat koeien op vloeren die aan de dierenwelzijnseisen voldoen meer melk geven. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Bij Oostbeton kunt u de volgende speciale prefab betonnen stalrooster laten samenstellen:

Innovatie in betonnen stalroosters

De toenemende eisen aan stallen zijn een logisch gevolg van de groeiende aandacht voor dierenwelzijn en milieu. Hoewel technische innovaties zoals chemische wasserijen van stallen op wet- en regelgeving vooruit lopen, duurt het meestal niet lang voordat dergelijke vernieuwingen wettelijk worden afgedwongen.

De stalvloer is ook een voorbeeld van een agrarische techniek die niet stilstaat en voortdurend vooruitloopt op wet- en regelgeving, of daar op anticipeert dan wel reageert. Betrek uw stalvloeren daarom van een leverancier die bereid is om te investeren in technieken die uw bedrijf op een verantwoorde manier duurzamer maakt. Oostbeton is de specialist in prefab betonnen stalroosters. Doordat we de wet- en regelgeving continu in de gaten houden, leveren wij altijd betonnen stalroosters welke aan de eisen voldoen.

De wet- en regelgeving stelt onder andere eisen aan de diervriendelijkheid, hygiëne, milieuvriendelijkheid en reinigbaarheid van stalroosters. Oostbeton kan de loopeigenschappen, duurzaamheid en hygiëne van uw betonnen stalroosters verhogen door deze te integreren met kunststofplaten. Deze platen zijn gemaakt van HDPE: een hard soort polyetheen met een hoge dichtheid (High Density Polyetheen). Kunststofplaten van HDPE maken uw prefab betonnen varkensrooster nog duurzamer en slijtvaster dan ze al zijn. Bovendien zijn de roosters met dank aan hun toplaag van HDPE uitstekend bestand tegen de inwerking van chemicaliën en van zuur uit voederresten.

Diervriendelijke betonnen stalroosters

Wanneer een stalvloer niet te hard en goed beloopbaar is voor de dieren wordt het gezien als diervriendelijk. Dieren liggen graag op betonnen stalroosters welke niet te hard zijn.

Een goede beloopbaarheid houdt in dat de stalvloer niet te glad mag zijn voor de dieren. Dit kan de dieren namelijk blesseren doordat ze uitglijden. Door de juiste stroefheid op de toplaag van de betonnen stalroosters kunnen de dieren gemakkelijk over de stalroosters lopen. Daarnaast moeten de betonnen stalroosters egaal zijn, door oneffenheden of scherpe randen kunnen de dieren zich bezeren aan de poten of klauwen.

Hygiënische betonnen stalroosters

Dankzij de gleuven van de roosters valt alle mest en urine in de mestkelder, of de dieren trappen ze er zelf in. Dit zorgt ervoor dat de betonnen stalroosters zelfreinigend zijn. Toch is de kans aanwezig dat er bevuiling ontstaat. Denk aan het feit dat er teveel dieren op een klein oppervlak lopen. Of dat de gleuven te klein zijn om de mest en urine goed in de mestkelder af te voeren. Op dit gebied heeft u als veehouder aan te denken.

Milieuvriendelijke betonnen stalroosters

De emissie van ammoniak uit rundveestallen blijkt uit onderzoek 60% te zijn van de stalvloer. Voor 40% komt die uit de mestkelder. Dit onderzoek bleek uit het rundvee wat gebruik maakte van ligboxenstallen met betonroosters. Door betonnen stalroosters te combineren met een mestschuif en watersproeier kan de ammoniakemissie verlaagd worden.

Reinigbare betonnen stalroosters

Betonnen stalroosters zijn goed reinigbaar, maar als veehouder bent u wel verantwoordelijk voor de reiniging van de stalroosters.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze prefab betonnen stalroosters? Neem dan gerust contact met ons op. De koffie staat klaar voor u.